Prajitura de casa cu ciocolata alba
PrinteazaO reteta de prajitura cu ciocolata alba, oua, zahar tos faina, praf de copt, sare, frisca, fructe confiate, fistic, jeleu, zahar vanilinat si esenta de migdale.
- 6 ouă
- 180 g zahăr tos
- 180 g făină
- un sfert de linguriţă de praf de copt
- sare
- 300 ml frişcă
- 200 g ciocolată albă
- 10 g gelatină
- 50 g fructe confiate
- 100 g fistic
- un plic de jeleu
- zahăr vanilinat
- esenţă de migdale
Mod de preparare:
Frişca mixată se amestecă bine cu ciocolata şi gelatina topite separat la bain-marie, fistic şi fructe confiate tocate. Intr-un bol se pun albuşurile împreună cu zahărul tos şi un praf de sare, se mixează până nu mai cad de pe braţele mixerului şi se adaugă gălbenuşurile.
Se mixează două minute, se adaugă praful de copt şi făina cernută, se mixează încă cinci minute şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei şi presărată cu lăină.
Se coace la foc mediu până când dacă introducem o scobitoare îr aluat, aceasta iese curată. Se lasă să se răcească cinc minute în tavă, se îndepărtează hârtia şi se aşază pe un tocător. Se decupează cercuri cu c cană, se aşază în caslronele îr interiorul cărora s-au pus benzi de hârtie de copt sub formă de cercuri,
Se toarnă deasupra crema, se decorează cu jeleu şi se introduc le rece pentru minim o oră. In blatul de prăjitura se mai poate adăuga zahăr vanilinat sau esenţă de migdale.
Poftă bună!