Congoleze cu morcovi
PrinteazaCongoleze cu morcovi din: morcovi, dulceata, cocos, faina, bicarbonat, suc de portocale, scortisoara.
- 2 morcovi
- 200 g dulceaţă de portocale
- 2 linguri ulei
- 1 cană nucă de cocos
- sare
- 1/2 cană făină
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă suc de portocale
- 1/2 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Morcovii se dau pe răză-toarea mare, apoi se pun într-un vas. Se adaugă dulceaţa, sarea, uleiul şi nuca de cocos. Se adaugă făină, sare, scorţişoară, bicarbonatul stins cu suc de portocale şi se lasă compoziţia să stea 10 min.
Se scot porţii cu linguriţa şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt; se dau la cuptor 30 de min., la foc potrivit.
Pofta buna!