Dulceata de ceapa rosie cu ghimbir
PrinteazaDulceata de ceapa rosie cu ghimbir din: ceapa rosie, zahar pudra, zahar, stafide, coniac, vin, ghimbir, sare, ardei iuti.
- 1 kg ceapă roşie
- 200 g zahăr pudră
- 200 g zahăr tos
- 200 g stafide
- 50 ml coniac
- 100 ml vin alb
- 1 lingură ghimbir ras
- 1 vârf de cuţit de sare
- 2 ardei iuţi rosii
Mod de preparare:
Ceapa se taie rondele subţiri, se spală, se scurge bine şi se acoperă cu zahăr pudră. Se lasă la macerat 4-6 ore.
Stafidele se lasă să se înmoaie în coniac cel puţin 30 de minute.
Se adaugă zahărul tos peste compoziţia de ceapă şi se pun la fiert la foc iute cca 20 min. Se adaugă ardeiul iute tăiat rondele, ghimbirul ras, vinul şi stafidele. La sfârşit se pune un vârf de cuţit de sare.
Se lasă la fiert la foc mic 40-50 min. sau până se leagă siropul şi se înmoaie toate ingredientele.
Se pune dulceaţa fierbinte în borcane, se închid bine şi se întorc cu gura în jos cca 15 min. Se acoperă cu un pled şi se lasă acoperite până a doua zi.
Pofta buna!