Pilaf cu legume din: ceapa, usturoi, orez, supa de legume, morcovi, ardei, dovlecei, mazare, sare, piper, ierburi aromatice. Orezul împreună cu legumele oferă carbohidrați, fibre, vitamine și minerale, iar aromele aduse de ceapă, usturoi și ierburi completează gustul acestui preparat reconfortant. Ingrediente: 1 ceapă mică 2 căței de usturoi 1 ceașcă de orez 2 cești […]
Reteta zilei: Pilaf cu ierburi aromate
PrinteazaPilaf cu ierburi aromate din: orez, ulei de masline, ceapa, usturoi, chimen, turmeric, stafide, supa, ierburi aromate, sare, piper, fistic.
Ingrediente:
- 225gr mix de orez brun si salbatic
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 lingurita pudra de chimen
- 1 lingurita pudra de turmeric
- 50gr stafide
- 750ml supa
- 2-3 linguri ierburi aromate
- sare si piper
- ierburi aromate si fistic maruntit, pentru servire
Mod de preparare:
Spalati si scurgeti orezul. Incalziti uleiul si gatiti ceapa si usturoiul timp de 5 minute.
Adaugati orezul si condimentele si gatiti 1 minut.
Incorporati stafidele si supa, aduceti la fierbere, acoperiti si fierbeti usor timp de 20-25 de minute, amestecand ocazional.
Adaugati ierburile, sare si piper.Amestecati foarte bine.
Serviti pilaful presarat cu ierburi aromate si fistic.
Pilaf cu ierburi aromate
Pofta buna!
poate iti place si:
Pilaf cu scoici din: orez, scoici, crabi, ceapa, unt, sare, piper. Ingrediente: 400 g orez 40 scoici 1 cutie crabi 1/2 l supă sare piper 1 ceapă 150 g unt Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează în unt, apoi se pune orezul spălat bine, scoicile, sare, piper şi supa fierbinte. Se fierb sub […]
Pofta buna!
Foarte bun pilaful