Despre risotto primavera
PrinteazaAcest fel de mâncare a apărut la restaurantul Le Cirque 2000 din Manhattan, fiind versiunea cu orez a pastelor primavera (spaghete într-un sos cremos cu legume de primăvară).
Pastele primavera au fost create de un patron de restaurant, pe nume Sirio Maccioni, în anul 1976, pe când se afla în casa unui prieten, pregătind masa. Pe neaşteptate, au sosit nişte musafiri neanunţaţi.
Astfel, în loc să pună numai brânză în pastele făinoase, aşa cum plănuise iniţial, Maccioni a adăugat şi nişte legume, ca să mai sporească mâncarea,.
Spre deosebire de risotto milanese, în risotto primavera se pot pune tot felul de legume proaspete, frumos colorate, majoritatea tăiate în bucăţi, precum vârfurii de sparanghel, mazăre, dovlecei, alcătuind împreună o mâncare cu adevărat sănătoasă şi sâţioasâ.