Galuste de orez

Printeaza

Aceste găluşte lipicioase de orez sunt o specialitate culinară chinezească; ele se servesc în mod tradiţional în timpul festivalului anual al Bărcii Dragonului (Duan Wu), organizat în onoarea marelui poet Qu Yuan.

Conform legendei, atunci când au auzit că poetul s-a înecat, sătenii s-au repezit să arunce în râu găluşte de orez. Intr-o zi, fantoma lui Qu Yuan li s-a înfăţişat, spunând că murea de foame din cauza dragonului din râu, care mâncase tot orezul.

De aceea, el a cerut ca acestea să fie înfăşurate în frunze de trestie şi legate cu fire de aţă. Astfel arată gâluşteie zotig zi. Umpluturile diferă de la o regiune la alta, de la carne la pastă de fasole roşie sau curmale chinezeşti.

Fiecare fel de zong zi are o aromă şi o formă distinctă, dar şi un mod specific de a fi împachetat, care indică umplutura.

Găluştele pot avea formă pătrată, cu capetele ascuţite sau rotunde, pot fi cilindrice sau de formă piramidală şi se fierb fie la abur, fie în apă, timp de câteva ore.

 

Galuste de orez

Galuste de orez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.