Reteta fish and chips
PrinteazaReteta fish and chips din: peste, cartofi, sare, ulei, faina, bere.
- ulei vegetal pentru prăjit cartofii
- 4 cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în felii mai grosuţe
- sare
- 250 g făină obişnuită
- 375 ml bere (preferabil bere de malţ)
- 4 fileuri de peşte-pescar sau egrefin (175-200 g), tăiate în felii groase
Mod de preparare:
Intr-un vas adânc încălziţi uleiul până la 180°C. Prăjiţi cartofii timp de 6-8 minute, până se înmoaie. Scoateţi-i pe şerveţele de hârtie, pentru a se scurge de ulei şi lâsaţi-i deoparte.
Amestecaţi într-un castron făina, sarea şi berea, astfel încât să obţineţi un aluat subţire, ca de clătite. Treceţi fileurile de peşte prin această compoziţie.
Prăjiţi peştele în ulei încins timp de 5-6 minute, în funcţie de dimensiunea fileurilor. Scoateţi-l pe şerveţele de hârtie şi lăsaţi-l să se scurgă.
Puneţi din nou cartofii în ulei încins timp de 2-3 minute, pentru a deveni crocanţi.
Pofta buna!