Strudel cu mac si rahat

Printeaza

Strudel cu mac si rahat din: foi de placinta, margarina, ulei, zahar, mac, nuci, apa, rahat, lamaie.

Ingrediente:Strudel cu mac si rahat

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 70 g margarina
  • 100 ml ulei
  • 250 g zahăr
  • 150 g mac
  • 250 g nuci
  • 250 ml apă
  • 150 g rahat
  • 30 g coajă rasă de lămâie

 

Mod de preparare:

Pregăteşti aşa:

Prăjeşti puţin miezul de nucă în cuptor, iar după ce se răceşte, îl mărunţeşti în robotul de bucătărie sau îl macini fin. Amesteci într-un bol nucile şi coaja de lămâie proaspăt rasă.

Faci un sirop din apă şi zahăr şi fierbi puţin macul, de preferinţă măcinat în râşniţa pentru cafea, până când siropul devine vâscos. In acest amestec încorporezi nucile.

Topeşti margarina şi o amesteci împreună cu uleiul. Ungi foile de plăcintă, pe rând, cu un strat fin din acest amestec. Suprapui câte 2 foi şi pui pe lungime amestec cu nucă. Aşezi deasupra un şir de cubuleţe de rahat şi rulezi.

Aşezi rulourile în tava unsă, le ungi cu unt topit şi le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute. După ce le scoţi din cuptor, acoperi tava cu un şervet, pentru ca foile să se mai înmoaie sub atmosfera de abur şi să se taie mai uşor, fără să se crape.

Porţionezi ştrudelele după ce s-au răcit complet.

Sfat: Uleiul şi margarina păstrează foile crocante, în timp ce untul le înmoaie. Dacă vrei ştrudele mai puţin crocante, unge foile cu unt.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.