Desert Valentine’s
PrinteazaDesert Valentine’s din: oua, unt, apa, faina, sare, frisca, fructe, cacao, apa, zahar.
Pentru gogoşele:
- 4 ouă
- 150g unt
- 250 ml apă
- 12 linguri făină
- 1 praf de sare
Pentru ornat:
- 500 ml frişcă
- căpşuni sau alte fructe
- 3 linguri cacao
- 1 ceşcuţă apă
- 2 linguri zahăr sau după preferinţe
Mod de preparare:
Pregăteşti gogoşelele aşa:
Pui la fiert apa şi untul, iar când clocoteşte, adaugi făina şi amesteci până obţii un amestec omogen, lei vasul de pe foc, iar când se răceşte compoziţia, pui ouăle, unul câte unul şi amesteci bine.
Aşezi câte 1 linguriţă de compoziţie în tavă, pe hârtie de copt, la distanţă de 5 cm unele de altele. Le coci la foc iute, în cuptorul preîncălzit, timp 15 minute, până se rumenesc. Baţi frişca, speli fructele sau, dacă foloseşti fructe din compot, le scurgi.
Pui apă, cacao şi zahăr pentru topping într-un vas, pe foc şi amesteci până obţii un sirop vâscos. După ce se răceşte, îl păstrezi în frigider.
Aşezi gogoşelele în forma inimioară, cu frişcă printre ele şi deasupra. Ornezi cu toppin-gul de ciocolată şi pe margini pui fructe.
Pofta buna!