Peste grecesc la cuptor
PrinteazaPeste grecesc la cuptor din: ulei, cartofi, ceapa, usturoi, peste, rosii, lamaie, sare, piper.
- ulei de măsline
- 8 cartofi mici, spălaţi şi tăiaţi în câteva felii
- 1 ceapă tăiată în bucăţi mari
- 2 căţei de usturoi mari, curăţaţi de pieliţă şi tăiaţi feliuţe
- 1 peşte alb întreg, de aproximativ 500 g
- 4 roşii tăiate în jumătăţi
- o mână de frunze de oregano, mentă sau mărar, tocate mărunt
- sucul de la o lămâie mare
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 180°C.
Puneţi într-o tavă, la încălzit, suficient ulei de măsline pentru a acoperi bine tot fundul tăvii. Adăugaţi cartofii, ceapa şi usturoiul şi prăjiţi legumele la foc mijlociu.
După vreo 10 minute sau chiar mai puţin, ele vor fi moi şi puţin rumenite.
Daţi tava la cuptor 10 minute.
Apoi, scoateţi-o din nou şi aşezaţi peste legume peştele, iar în jurul lui roşiile. Adăugaţi verdeţuri, suc de lămâie, sare şi piper. Daţi peştele la cuptor aproximativ 35 minute.
Dacă doriţi, puteţi păstra peştele cald o vreme, dacă acoperiţi tava cu un capac şi o ţineţi în cuptor la foc foarte mic.
Pofta buna!