Peste-unditar in sunca de Parma

Printeaza

Peste-unditar in sunca de Parma din: peste, sunca, patrunjel, ulei, sare, piper, spanac.

Ingrediente:

  • 1 lingură frunze de pătrunjel tocate mărunt
  • 1 lingură oregano tocat mărunt
  • 6 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 fileuri (a câte 150 g fiecare) de peşte-undiţar, din coadă, fără piele şi fără membrană
  • 8 felii şuncă de Parma
  • 75 g frunze foarte tinere de spanac, tăiate fâşii

Pentru sos:

  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură oţet de vin alb
  • 175 ml vin alb
  • 250 ml supă de legume
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 200°C.

Amestecaţi pătrunjelul şi oregano cu uleiul de măsline, sare şi piper după gust şi obţineţi o marinată cu care acoperiţi peştele pus într-un castron. Lăsaţi-l să se pătrundă 20 minute.

Aşezaţi jumătate din feliile de şuncă pe o planşetă, astfel încât să se suprapună puţin. Presăraţi peste ele jumătate din cantitatea de spanac şi rulaţi şunca în jurul peştelui.

Puneţi fileurile în tavă şi daţi-le la cuptor 12-15 minute.

Pentru a prepara sosul, căliţi întâi ceapa în unt, până se înmoaie. Adăugaţi oţetul şi lăsaţi sosul să fiarbă până ce a scăzut aproape de tot, apoi turnaţi vinul şi lăsaţi din nou să scadă la aproximativ un sfert din cantitatea iniţială,

Adăugaţi şi supa de legume şi din nou lăsaţi sosul să scadă cam la jumătate din cantitate. Strecuraţi-l şi asezonaţi-l după gust.

Pentru prezentare, tăiaţi fileul de peşte prăjit în felii, aranjaţi-le pe farfurii, iar deasupra stropiţi cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.