Muschi de porc vanatoresc
PrinteazaMuschi de porc vanatoresc din: vin, otet, ceapa, sare, usturoi, dafin, piper, ienibahar, muschi de porc, rozmarin, ulei, lamaie.
- 1 l vin roşu
- 1 l oţet de vin
- 1 l apă
- 2 linguri cu sare
- 3-4 cepe
- 1 căpăţână de usturoi
- 5-6 foi de dafin
- 1 pumn cu boabe de piper negru
- 1 pumn cu boabe de ienibahar
- 2 kg muşchi de porc, antricoate sau pulpă
- câteva boabe de ienupăr
- rozmarin
- 1 lingură cu untură sau ulei
- zeama de la o lămâie
- 1 kg cartofi albi
Mod de preparare:
Curăţă carnea de pieliţe şi pune-o într-un vas mai mare, la marinat. Pregăteşte marinata, amestecând apa, oţetul, vinul, condimentele şi sarea. Curăţă ceapa şi usturoiul, taie-le şi pune-le în marinată.
Toarnă zeama peste carne şi lasă până a doua zi.
Scoate carnea din marinată şi pune-o într-o tavă încăpătoare, împreună cu untura sau uleiul şi câteva linguri din marinată.
Dă la cuptor, la foc mic.
Coace până când carnea s-a rumenit frumos. Adaugă din când în când câte puţină marinată, unge cu zeama din tavă, întoarce carnea, să se rumenească la fel pe toate părţile.
Când e gata, presară rozmarin deasupra şi lasă câteva minute în cuptorul încins.
Pofta buna!