Praz umplut la cuptor
PrinteazaPraz umplut la cuptor din: praz, pui, orez, ceapa, morcov, ou, patrunjel, sare, piper, pasta de rosii, zahar, supa, cimbru, dafin.
- 2 fire de praz
- 250 g carne de pui
- 80g linte
- 3 linguri orez
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ou
- pătrunjel verde
- sare
- piper
Pentru sos:
- 2 linguri pastă de roşii
- 1 linguriţă zahăr
- apă sau supă
- sare
- piper
- cimbru
- foi de dafin ulei
Mod de preparare:
Speli prazul şi îl tai în bucăţi de 4-5 cm. Scoţi miezul şi laşi 2-3 foi din fiecare bucată. Căleşti în ulei ceapa tocată mărunt, morcovul ras şi bucăţile de praz rămase, mărunţite. Adaugi lintea în prealabil înmuiată, amesteci încontinuu, până scad legumele.
Pui compoziţia într-un bol şi o amesteci împreună cu orezul prefiert, carnea tocată de pui, oul, verdeaţa şi condimente. Umpli prazul fără să îndeşi umplutura. Treci capetele prin făină. Aşezi tuburile în cratiţă, cu sosul de roşii, foile de dafin şi cimbru.
Le coci la foc mediu. Serveşti preparatul cald, alături de iaurt gras şi pâine de casă.
Pofta buna!