Supa-crema de linte rosie cu smantana
PrinteazaSupa-crema de linte rosie cu smantana din: linte, praz, morcov, ceapa, chimen, suc de rosii, oua, lapte, smantana, turmeric, ulei, lamaie, patrunjel, sare, piper, crutane, ardei iute, telina.
- 250 g linte roşie
- 1 fir de praz
- 1 morcov mic
- 1 ceapă
- 1 linguriţă chimen
- 150-200 ml suc de roşii
- 2 gălbenuşuri
- 50 ml lapte
- 100 g smântână
- 1 linguriţă turmeric
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1-2 linguri zeamă de lămâie
- frunze de pătrunjel
- sare
- piper
- crutoane
- opţional ardei iute şi frunze de ţelină
Mod de preparare:
Căleşti ceapa şi prazul în puţin ulei încins, adaugi seminţele de chimen şi morcovul ras, până se rumenesc puţin. Adaugi turmeric şi sucul de roşii. Laşi să dea în clocot şi pui lintea spălată şi apă fierbinte. Laşi să fiarbă acoperit, 25-30 de minute, amestecând periodic.
Baţi împreună smântână, laptele şi gălbenuşurile. Torni puţină apă caldă şi torni amestecul de gălbenuşuri, în timp ce amesteci uşor. Condimentezi şi sărezi după gust, stingi focul şi presari felioare de ardei iute şi frunze tocate.
Acreşti porţiile după gust, cu zeamă de lămâie şi serveşti cu crutoane.
Pofta buna!