Mâncare indiană de linte din: linte rosie, ceapa, ardei, morcov, rosie, radacina de ghimbir, ulei, sare, sofran, chimen, turmeric, cardamom, nucsoara, usturoi. Lintea rosie este bogata în nutrienți, cum ar fi proteinele, fibrele, fierul, magneziul și vitamina B. Ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, datorită conținutului ridicat de fibre solubile, care încetinesc absorbția carbohidraților […]
Piure cremos de linte
PrinteazaPiure cremos de linte din: linte, praz, ulei, dafin, sare, piper, boia, usturoi, masline, patrunjel.
- 500 g linte verde
- 3 fire de praz
- 60 ml ulei
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper boia
- 1 căpăţână de usturoi
- 2-3 gogoşari muraţi
- câteva măsline negre
- pătrunjel
Mod de preparare:
Pui lintea să se înmoaie de seara, într-un volum de apă de 2 ori mai mare decât volumul boabelor.
A doua zi, o fierbi timp de 15-20 de minute, în 2 litri de apă cu foaia de dafin şi sare.
In 2 linguri de ulei încins, căleşti prazul tăiat în rondele subţiri şi usturoiul tăiat mărunt.
Pasezi în blender lintea şi legumele călite, până obţii un piure cât mai fin.
Decorezi cu gogoşari muraţi, măsline şi frunze de pătrunjel.
Linte – Beneficii si retete. Lintea este o leguminoasă comestibilă bogată în nutrienți și beneficii pentru sănătate. Această plantă este cultivată în multe părți ale lumii și este apreciată în special pentru conținutul său ridicat de proteine, fibre și substanțe nutritive importante. Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale lintei: Sursă excelentă de proteine: Lintea […]
Pofta buna!