Chiftele cu sos de usturoi
PrinteazaChiftele cu sos de usturoi din: carne de vita, cartof, ceapa, oua, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, usturoi, smantana, ulei.
- 500 g carne de vită tocată
- 1 cartof
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cu cimbru
- 1 linguriţă cu rozmarin
- sare
Pentru sos de usturoi:
- 1 căpăţână de usturoi
- 250 g smântână
- 4 linguri cu ulei
- sare
Mod de preparare:
Curăţă cartoful şi dă-l prin maşina de tocat cu ceapa. Pisează mărunt căţeii de usturoi. Peste legumele tocate pune carnea, ouăle puţin bătute, condimentele, potriveşte de sare şi amestecă bine pasta.
Lasă la rece 15 minute.
Dă drumul la cuptor şi puneîntr-o tavă hârtie pergament. Umezeşte-ţi mâinile cu apă şi formează din amestecul de chiftele mici sfere. Aranjează-le în tavă şi dă-le la cuptor 20 de minute, la foc moderat.
Intre timp, prepară sosul de usturoi. Pisează foarte fin usturoiul într-un mojar, presară un pic de sare şi adaugă puţin câte puţin uleiul.
Freacă pasta ca pe maioneză şi, din când în când, adaugă o linguriţă cu smântână.
Serveşte chifteluţele cu sos de usturoi şi garnitură de legume.
Pofta buna!