Rasol cu sos de vin
PrinteazaRasol cu sos de vin din: rasol, ceapa, telina, morcovi, cartofi, vin, rosii, ulei, faina, sare, piper, cimbru, busuioc.
- 4 bucăţi de rasol
- 2 cepe
- 1 ţelină
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 4 căni cu supă de carne sau apă
- 3 linguri cu vin alb
- 1 cutie cu roşii decojite
- ulei de măsline
- 3-4 linguri cu făină
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc
Mod de preparare:
Amestecă făina cu puţină sare într-o farfurie. Curăţă legumele şi taie-le cubuleţe, apoi pune-le la călit în ulei de măsline într-o cratiţă încăpătoare.
Curăţă cartofii, taie-i cuburi şi pune-i deoparte.
Dă bucăţile de rasol prin făină şi pune-le la prăjit una câte una. Lasă-le să se rumenească bine, apoi întoarce-le pe partea cealaltă.
Când sunt gata, scoate-le din tigaie şi pune-le în cratiţa în care se călesc legumele, împreună cu bucăţile de cartofi şi puţină sare.
Condimentează cu cimbru, piper şi busuioc, apoi toarnă supa şi vinul, astfel încât să acopere carnea şi legumele. In timp ce fierb, adaugă roşiile decojite, pasate puţin.
Lasă cratiţa la cuptor, cam trei ore. La final, scoate bucăţile de rasol separat pe farfurie, iar legumele pasează-le puţin cu o lingură de lemn.
Toarnă sosul format peste carne, înainte de a servi.
Pofta buna!