Reteta salata de cruditati

Printeaza

Reteta salata de cruditati din: morcovi, telina, mar, castraveti, gogosari, oua, lamaie, ulei, sare.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 măr
  • 3-4 castraveti proaspeţi
  • 1 castravete murat
  • 3 gogoşari muraţi
  • 2 ouă
  • 2 linguriţe cu maioneză
  • 1 linguriţă cu zeamă de lămâie
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă morcovii, ţelina, castraveţii proaspeţi şi mărul de coajă. Taie-le apoi cubuleţe cât mai mici. Castravetele şi gogoşarii pu-ne-i puţin la desărat, după care scurge-i şi taie-i cubuleţe.

Separat, fierbe un ou tare. Intr-un castron, freacă bine gălbenuşul tare şi cel nefiert. Adaugă treptat uleiul şi muştarul.

Amestecă uşor legumele cu mărul. Pune apoi maioneza, zeama de lămâie şi condimentează cu sare după gust.

Cu puţină imaginaţie aşază salata de crudităţi în 3 etaje, la fel ca un tort.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.