Reteta salata de cruditati
PrinteazaReteta salata de cruditati din: morcovi, telina, mar, castraveti, gogosari, oua, lamaie, ulei, sare.
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 măr
- 3-4 castraveti proaspeţi
- 1 castravete murat
- 3 gogoşari muraţi
- 2 ouă
- 2 linguriţe cu maioneză
- 1 linguriţă cu zeamă de lămâie
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curăţă morcovii, ţelina, castraveţii proaspeţi şi mărul de coajă. Taie-le apoi cubuleţe cât mai mici. Castravetele şi gogoşarii pu-ne-i puţin la desărat, după care scurge-i şi taie-i cubuleţe.
Separat, fierbe un ou tare. Intr-un castron, freacă bine gălbenuşul tare şi cel nefiert. Adaugă treptat uleiul şi muştarul.
Amestecă uşor legumele cu mărul. Pune apoi maioneza, zeama de lămâie şi condimentează cu sare după gust.
Cu puţină imaginaţie aşază salata de crudităţi în 3 etaje, la fel ca un tort.
Pofta buna!