Prajitura cu osanza
PrinteazaPrajitura cu osanza din: osanza, faina, ou, sare, zahar, lapte, gem de prune, nuca, zahar pudra.
- 1/2 kg osânză
- făină cât cuprinde
- 2-3 ouă
- 2-3 linguri zahăr
- 1 praf de sare
- 200 ml lapte
Pentru umplutură şi decor:
- gem de prune
- nucă măcinată
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pregăteşti umplutura aşa:
Amesteci gemul cu nuca, iar dacă acesta e acrişor, poţi să îndulceşti amestecul după gust.
Pregăteşti prăjitura aşa:
Dai osânza de 2 ori prin maşina de tocat, o amesteci cu 100 g făină şi o laşi să se odihnească. Mixezi într-un bol ouăle, zahărul, sarea, apoi adaugi treptat făină cernută, alternând cu laptele, până obţii o compoziţie potrivit de tare, care să poată fi întinsă cu uşurinţă în foaie.
Pe masa presărată cu făină, întinzi un dreptunghi gros de 5 mm şi pui deasupra osânza, în strat uniform. împătureşti foaia sub formă de plic şi o păstrezi la rece 1 1/2 oră. Intinzi foaia în strat de 5 mm şi o tai în pătrăţele pe care le umpli cu gem, apoi le pliezi şi le presezi uşor la capete.
Le aşezi în tavă, pe hârtie de copt şi le pui în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 40 de minute, până se rumenesc deasupra. Fierbinţi, le scoţi pe o tavă tapetată cu şerveţel absorbant.
Le pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!