Sarmalute cu gulii
PrinteazaSarmalute cu gulii din: carne tocata, gulii, ceapa, sare, piper, ienibahar, maghiran, funze de gulii, boia, suc de rosii, bors.
- 300 g pulpă tocată de porc sau carne tocată de vită
- 5 gulii
- 5 cepe mici
- sare
- piper
- ienibahar
- măghiran
- 40 frunze de gulii
- boia dulce
- 1 I suc de roşii
- 200 ml borş
Mod de preparare:
Cureţi guliile şi ceapa. Toci mărunt ceapa, tai 4 gulii în basto-naşe fine, lungi de 1 -2 cm, iar pe a cincea în felii subţiri.
Căleşti ceapa până devine lucioasă, apoi adaugi guliile şi puţină apă şi le laşi să fiarbă la foc mediu, până când guliile se mai înmoaie şi scad. După ce se răcesc, le amesteci împreună cu piper, sare, ienibahar şi boia după gust, apoi cu carnea tocată.
Tai nervurile mai groase de la baza frunzelor. înveleşti în frunze de gulii câte o lingură de compoziţie şi formezi sărmăluţe.
Aşezi în tuci frunze de gulii şi felioare de gulie crudă, apoi sarmalele. Le acoperi cu apă fierbinte şi le fierbi la foc mediu. Pe măsură ce scade apa, completezi cu borş prefiert şi cu suc de roşii făcut în casă.
Le serveşti cu sosul de roşii sau alături de iaurt degresat.
Pofta buna!