Bilute cu spanac ca la Debretin
PrinteazaBilute cu spanac ca la Debretin din: spanac, unt, carne de pasare, ceapa, usturoi, cascaval, oua, boia, piper, sare, pesmet, ulei.
- 400 g spanac congelat
- 20 g unt sau 2 linguri untdelemn
- 200 g carne de pasăre, fiartă
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 100g caşcaval ras
- 2 ouă
- boia
- piper
- sare
- 5-6 linguri pesmet
- 100 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Pregăteşti aşa: înăbuşi în unt topit spanacul congelat, împreună cu ceapa tăiată mărunt, amestecând până când scade.
După ce se răceşte, încorporezi carnea tăiată fin, usturoiul curăţat şi zdrobit, ouăle, caşcavalul dat pe răzătoarea mică, boia, sare şi piper după gust, precum şi 2-3 linguri pesmet.
Modelezi bile de dimensiunea unei nuci, le treci prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei încins, până devin aurii.
Le consumi calde, cu salată sau cu varză.
Pofta buna!