Melcisori cu crema de vanilie

Printeaza

Melcisori cu crema de vanilie din: lapte, zahar, margarina, oua, drojdie, sare, faina, zahar vanilat, budinca de vanilie, miere.

Ingrediente:Melcisori cu crema de vanilie

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri zahăr
  • 250 g margarină
  • 4 gălbenuşuri
  • 30 g drojdie
  • sare
  • circa 1 kg făină
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahăr
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • miere

 

Mod de preparare:

Incălzeşti laptele. Faci o maia din drojdie, 1 lingură de zahăr, puţin lapte călduţ şi puţină făină. După ce a crescut maiaua, o amesteci cu restul de lapte în care ai dizolvat zahărul şi zahărul vanilat, apoi cu gălbenuşurile, margarina, puţină sare şi făină cât cuprinde, până când obţii un aluat potrivit de tare. îl frămânţi până se desprinde de bol şi îl laşi la dospit.

Intre timp, prepari budinca în 400 ml lapte, cu zahărul şi zahărul vanilat. Când aluatul a crescut, îl întinzi în dreptunghi gros de circa 1 cm, întinzi crema, rulezi şi tai rondele groase de 5 cm. Le pui în tava tapetată cu hârtie de copt şi le coci în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 de minute.

Le ungi cu miere topită şi le mai coci 10 minute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.