Melcisori cu crema de vanilie
PrinteazaMelcisori cu crema de vanilie din: lapte, zahar, margarina, oua, drojdie, sare, faina, zahar vanilat, budinca de vanilie, miere.
- 500 ml lapte
- 2 linguri zahăr
- 250 g margarină
- 4 gălbenuşuri
- 30 g drojdie
- sare
- circa 1 kg făină
- 2 plicuri zahăr vanilat
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 4 linguri zahăr
- 1 plic budincă de vanilie
- 2 plicuri zahăr vanilat
- miere
Mod de preparare:
Incălzeşti laptele. Faci o maia din drojdie, 1 lingură de zahăr, puţin lapte călduţ şi puţină făină. După ce a crescut maiaua, o amesteci cu restul de lapte în care ai dizolvat zahărul şi zahărul vanilat, apoi cu gălbenuşurile, margarina, puţină sare şi făină cât cuprinde, până când obţii un aluat potrivit de tare. îl frămânţi până se desprinde de bol şi îl laşi la dospit.
Intre timp, prepari budinca în 400 ml lapte, cu zahărul şi zahărul vanilat. Când aluatul a crescut, îl întinzi în dreptunghi gros de circa 1 cm, întinzi crema, rulezi şi tai rondele groase de 5 cm. Le pui în tava tapetată cu hârtie de copt şi le coci în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 de minute.
Le ungi cu miere topită şi le mai coci 10 minute.
Pofta buna!