Flori de gheata

Printeaza

Flori de gheata din: faina, cocos, unt, portocala, oua, smantana, condimente, zahar vanilat, sofran, sare, rodii, lamaie, pectina, cuisoare.

Ingrediente:Flori de gheata

Flori:

  • 250 g făină
  • 100 g cocos răzuit
  • 150 g unt
  • 2 linguriţe coajă de portocală tăiată cubuleţe
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură smântână
  • amestec de condimente (1 linguriţă scorţişoară, 1/2 linguriţă cardamom, 1/2 linguriţă piper roz măcinat, 2 linguriţe ghimbir măcinat, 1/2 linguriţă lavandă)
  • 1 linguriţă zahăr vanilat
  • 1 praf de şofran
  • 1 vârf cuţit de sare

Jeleul de rodie:

  • 3-4 rodii
  • 1 lămâie
  • 250 g zahăr
  • 1/2 plic de pectină 1:1
  • 4-5 cuişoare

Glazură:

  • 1 albuş
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 50 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele pentru blat; se frământă şi se dă aluatul la frigider 1 oră. Se întinde o foaie de aluat şi se decupează floricele. La jumătate dintre ele se decupează şi un cerculeţ în mijloc. Se coc la foc mediu, 8-10 min.

Jeleu: boabele de fodie se pasează în robotul de bucătărie. Se adaugă zahărul, pectina, sucul şi coaja rasă de lămâie şi cuişoarele. Se fierb 20-30 min. până se leagă jeleul. Apoi se lipesc între ele câte un fursec întreg şi unul decupat. Se umplu cu jeleu.

Se prepară glazura: se bate spumă albuşul cu zahărul pudră şi zeama de lămâie. Se aplică pfe flori cu pensula, se pudrează cu zahăr, apoi se aşază în mijlocul florilor câteva boabe de rodie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.