Tarta cu lamaie si miere
PrinteazaTarta cu lamaie si miere din: unt, biscuiti, lamai, miere, oua, mac, smantana.
Pentru blat:
- 200 g unt
- 400 g biscuiţi digestivi
Pentru umplutură:
- 3 lămâi
- 150 g miere
- 2 linguriţe mac
- 2 ouă
- 200 g smântână grasă
Pentru decor:
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Incepi prin a pregăti umplutura. Răzuieşti coaja de la două lămâi şi storci zeama de la toate trei. Le amesteci cu mierea şi le laşi deoparte 30 de minute.
Pentru a pregăti blatul, sfărâmi biscuiţii în blender până devin nisipoşi şi îi amesteci cu untul topit. Pui compoziţia într-o tavă pe care o dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 10 minute.
Continui să pregăteşti umplutura. Adaugi în compoziţia cu miere ouăle şi amesteci bine. La final, pui smântână şi macul. Torni compoziţia peste blatul de biscuiţi fierbinte. Deasupra pui felii de lămâie.
Dai tava din nou la cuptor la 160 °C 20-25 minute pana cand tarta capata o crusta lucioasa.
Pofta buna!