Pulpe de pui piri piri
PrinteazaPulpe de pui piri piri din: pulpe de pui, lamaie, ulei, boia, usturo granulat, oregano, ghimbir, sare, chili.
- 5 pulpe superioare de pui
- 1/2 lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă boia iute
- 1 linguriţă usturoi granulat
- 1 linguriţă oregano uscat
- 1/2 linguriţă ghimbir pudră
- sare
- 1/2 linguriţă chili
Mod de preparare:
Boiaua iute, usturoiul granulat, oregano uscat, ghimbirul pudră, sarea, chili şi uleiul de măsline se amestecă foarte bine în mojar. Se adaugă apoi sucul de lămâie şi se amestecă.
O parte din sosul astfel obţinut se adaugă peste pulpe. Se poate folosi o pensulă specială pentru uns. Se lasă la marinat aproximativ o oră.
Pulpele de pui se aşază în tavă şi se introduc în cuptorul preîncălzit la 220°C. Se lasă să se coacă aproximativ 45 de minute, până se rumenesc.
Se scot pulpele din cuptor şi se aşază pe un platou. Se poate presăra eventual deasupra amestecul de condimente rămas. Dacă vă place, puteţi pune cimbru proaspăt pentru a conferi mâncării o aromă deosebită.
Pofta buna!