Prajitura cu migdale caramelizate
PrinteazaPrajitura cu migdale caramelizate din: ciocolata, smantana, migdale, zahar, unt.
Ingrediente:
- un pachet aluat foitaj
Pentru crema de ciocolată:
- 200 g ciocolata amăruie
- 200 mi smântână pentru frişca
- 50 g migdale măcinate
Pentru decor:
- 280 g migdale
- 300 g zahăr
- 2 linguri unt
Mod de preparare Prajitura cu migdale caramelizate:
Aluatul de foitaj se taie în fâşii nu mai late de o palmă, care se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie.
Se coc 10 minute până devin aurii-crocante, apoi se lasă la răcit.
Pentru cremă, se topeşte ciocolata ruptă cubuleţeîn smântână pentru frişca, apoi se trage de pe foc si se adau gă migdalele măcinate.
Se dă crema la rece 3-4 ore, după care se mixează.
Se pregătesc migdalele caramelizate, pentru care toate ingredientele se pun într-o tigaie si se lasă până devin maronii.
Se transferă apoi pe o hârtie de copt amplasată deasupra unei folii de aluminiu.
Se lasă 10 minute să se răcească.
Pentru servit, se asază 4-5 foi de aluat coapte cu cremă de ciocolată între ele $i deasupra se pun migdalele caramelizate.
Pofta buna!