Portofele cu carne tocata de porc

Printeaza

Portofele cu carne tocata de porc din: faina, oul, ulei, lapte, sare, carne de porc, ceapa, usturoi, boia, piper.

Ingrediente:Portofele cu carne tocata de porc

Aluatul:

  • 450 g făină
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • sare
  • 2 linguri de lapte (pentru uns)
  • 1 gălbenuş (pentru uns)

Umplutura:

  • 250 g carne tocată de porc
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • ulei
  • sare
  • piper
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Căleşte carnea cu ceapa tocată. Adaugă usturoiul pisat şi boiaua. După ce a scăzut, pune sare, piper şi verdeaţă tocată. Lasă la răcorit. Amestecă ingredientele de aluat.

Intinde-l pe blatul înfăinat, decupează discuri şi pune în mijloc amestec de carne. Unge marginile cu gălbenuş amestecat cu lapte. Sigilează-le şi presează marginea cu o furculiţă.

Aşază portofelele în tavă, unge-le cu restul de gălbenuş şi lapte.

Coace-le 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.