Portofele cu carne tocata de porc
PrinteazaPortofele cu carne tocata de porc din: faina, oul, ulei, lapte, sare, carne de porc, ceapa, usturoi, boia, piper.
Aluatul:
- 450 g făină
- 1 ou
- 60 ml ulei
- 125 ml lapte
- sare
- 2 linguri de lapte (pentru uns)
- 1 gălbenuş (pentru uns)
Umplutura:
- 250 g carne tocată de porc
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de boia dulce
- ulei
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Căleşte carnea cu ceapa tocată. Adaugă usturoiul pisat şi boiaua. După ce a scăzut, pune sare, piper şi verdeaţă tocată. Lasă la răcorit. Amestecă ingredientele de aluat.
Intinde-l pe blatul înfăinat, decupează discuri şi pune în mijloc amestec de carne. Unge marginile cu gălbenuş amestecat cu lapte. Sigilează-le şi presează marginea cu o furculiţă.
Aşază portofelele în tavă, unge-le cu restul de gălbenuş şi lapte.
Coace-le 20 de minute.
Pofta buna!