Supa cu perisoare si sos de peste
PrinteazaO reteta de supa de perisoare cu orez, usturoi, ulei, ceapa verde, sos de rosii, carne de porc tocata, sare, piper, supa de pui, sos de peste si patrunjel tocat.
- 100 g orez fiert
- 1 căţel de usturoi
- 4 linguri de ulei
- 2 cepe verzi
- 100 g sos de roşii
- 150 g carne de porc tocată
- 2 linguri cherry
- sare
- piper măcinat
- 1,5 l supă de pui
- 1 lingură sos de peşte
- 2 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Orezul se spală într-o strecurătoare, sub jet de apă rece, apoi se pune în apă sărată, se lasă puţin, apoi se scurge şi se usucă. Usturoiul se toacă mărunt, se căleşte în uleiul încins, după care se scoate, se lasă să se răcească şi se amestecă până când se obţine o pastă.
Ceapa verde se curăţă şi se taie inele. Roşiile se spală şi se taie în sferturi. Carnea tocată se pune într-un castron şi se amestecă cu cherry, sare şi piper. Se formează perişoare de cca 2 cm diametru.
Supa de pui se amestecă cu piper şi sosul de peşte şi se lasă să dea în fiert. Se pun şi chifteluţele şi se mai lasă pe foc 1 minut.
Se adaugă orezul, ceapa verde şi roşiile din conservă şi se mai fierbe puţin. Supa se serveşte cu pătrunjelul presărat deasupra.
Supa cu perisoare si sos de peste
Poftă bună!
N-am mai mancat o supa cu sos de peste