Rata cu sos de rodie

Printeaza

Rata cu sos de rodie din: piept de rata, ceapa, turmeric, nuci, suc de rodii, zahar, lamaie, sos de soia, ulei, sare, piper, chimion.

Ingrediente:Rata cu sos de rodie

  • 400 g piept de raţă
  • 2 cepe tăiate julien
  • 2 linguriţe turmeric
  • 400 g nuci mărunţite
  • 200 ml suc de rodii
  • 2 linguriţe zahăr brun
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguri sos de soia
  • 4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • chimion

Mod de preparare:

Se scoate carnea din frigider cu 20 de minute înainte de preparare; se spală şi se usucă pe hârtie de bucătărie.

Se taie pieptul de raţă transversal, pe partea cu pieliţa, se condimentează cu sare, chimion şi piper, apoi se pune în ulei încins fileul, pe partea cu pieliţa şi se prăjeşte timp de 6 minute, se întoarce pe cealaltă parte şi se mai prăjeşte timp de 4 minute, apoi se scoate carnea din tigaie, se acoperă cu folie de staniol şi se lasă să se odihnească.

Intre timp se prepară sosul de rodie. Se căleşte în ulei ceapa tăiată julien, foarte fin, cu turmericul, se adaugă nucile mărunţite nu prea fin, sarea şi piperul. Se rumeneşte totul câteva minute, după care se desface compoziţia cu sucul de rodii, zeama de lămâie, zahărul şi sosul de soia.

Se fierbe încă 10-15 minute la foc mic. Se feliază carnea şi se serveşte cu garnitură de orez şi cu sos de rodii cu nuci.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.