Tocana la oala sub presiune

Printeaza

Tocana la oala sub presiune din: carne de vita, bacon, unt, vin, ceapa, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper.

Ingrediente:Tocana la oala sub presiune

  • 800 g carne de vită
  • 100 g bacon
  • 50 g unt
  • 500 ml vin rosu
  • 2 cepe
  • un cătel usturoi
  • 2 linguri făină
  • o foaie dafin
  • o crengută cimbru
  • rozmarin
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

În oala de fiert se rumeneşte carnea în unt. Se adaugă ceapa tocată si baconul cubulete, se lasă 2 minute, se presară făina şi se lasă încă 2 minute.

Se toarnă vinul roşu, se completează cu apă dacă lichidul nu depăşeste carnea, se potriveşte de sare si piper, se adaugă condimentele si usturoiul.

Se pune capacul si se lasă la fiert 40 de minute din momentul în care fluieră oala.

Cartofii curătati, spălati şi tăiati cuburi se fierb şi, când carnea este gata, se pun imediat în sos. Tocana se serveşte presărată cu ceapă verde tocată, după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.