Mancare de fasole cu costita afumata
PrinteazaMancare de fasole cu costita afumata din: costita afumata, fasole, ceapa, telina, rosii, morcov, ulei, piper, sare, dafin.
- 1 kg costiţă afumată
- 500 g fasole
- 1 ceapă
- 1 telină
- 4 roşii
- 1 morcov
- ulei
- piper
- sare
- foi de dafin
Mod de preparare:
Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. Apoi, o clăteşti şi o dai în fiert în 2-3 ape, schimbând de fiecare dată cu apă caldă, dar nu laşi boabele să se înmoaie prea mult. Tai costiţa bucăţi. încingi ulei într-o cratiţă şi rumeneşti carnea.
Cureţi morcovul şi ţelina şi le dai prin răză-toarea mare, împreună cu roşiile. O în grăsimea rămasă de la costiţa afumată, căleşti ceapa tocată fin, adaugi morcovul, ţelina şi roşiile.
Laşi 2-3 minute la flacără medie, apoi le pui peste fasole împreună cu bucăţile de carne şi amesteci uşor.
Potriveşti de sare şi piper, pui foile de dafin şi laşi pe foc până se fierbe bine fasolea, iar carnea este pătrunsă.
Pofta buna!