Prajitura cu foi si glazura de ciocolata neagra
PrinteazaPrajitura cu foi si glazura de ciocolata neagra din: oua, faina, unt, zahar pudra, smantana, bicarbonat, lapte, zahar, oua, amidon, ciocolata neagra, frisca, portocala.
Pentru foi:
- 1 ou
- 400 g făină
- 100 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 100 g smântână
- 1/2 linguriţă bicarbonat
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- 4 linguri amidon
- 200 g ciocolată neagră
- 150 o unt
Pentru glazură:
- 180 g ciocolată neagră
- 80 g friscă
- 1 portocală
Mod de preparare:
Pentru foi, mixezi untul cu zahărul pudră până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi oul, smântână şi omogenizezi. La final, încorporezi făina amestecată cu bicarbonatul.
Infăşori aluatul în folie şi-l laşi să se odihnească 20 de minute la temperatura camerei. îl împărţi în două bucăţi egale din care întinzi foi. Le coci separat pe dosul tăvii şi le laşi să se răcească.
Pentru cremă, fierbi 400 ml de lapte cu zahărul şi ciocolata. Combini laptele rămas cu ouăle şi amidonul şi-l adaugi în laptele de pe foc când acesta clocoteşte. Amesteci continuu până când crema se îngroaşă, apoi dai deoparte.
Freci spumă untul şi-l adaugi în cremă după ce aceasta s-a răcit.
Pui într-o tavă înaltă prima foaie, torni jumătate din cremă, o nivelezi şi aşezi a doua foaie. Pui restul de cremă, păstrând o parte din ea pentru decor.
Pentru glazură, topeşti ciocolata cu frişca şi o torni peste prăjitură. O dai la rece 2-3 ore.
Decorezi cu restul de cremă şi felii de portocală.
Pofta buna!