Prajitura cu foi si glazura de ciocolata neagra

Printeaza

Prajitura cu foi si glazura de ciocolata neagra din: oua, faina, unt, zahar pudra, smantana, bicarbonat, lapte, zahar, oua, amidon, ciocolata neagra, frisca, portocala.

Ingrediente:Prajitura cu foi si glazura de ciocolata neagra

Pentru foi:

  • 1 ou
  • 400 g făină
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g smântână
  • 1/2 linguriţă bicarbonat

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 4 linguri amidon
  • 200 g ciocolată neagră
  • 150 o unt

Pentru glazură:

  • 180 g ciocolată neagră
  • 80 g friscă
  • 1 portocală

 

Mod de preparare:

Pentru foi, mixezi untul cu zahărul pudră până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi oul, smântână şi omogenizezi. La final, încorporezi făina amestecată cu bicarbonatul.

Infăşori aluatul în folie şi-l laşi să se odihnească 20 de minute la temperatura camerei. îl împărţi în două bucăţi egale din care întinzi foi. Le coci separat pe dosul tăvii şi le laşi să se răcească.

Pentru cremă, fierbi 400 ml de lapte cu zahărul şi ciocolata. Combini laptele rămas cu ouăle şi amidonul şi-l adaugi în laptele de pe foc când acesta clocoteşte. Amesteci continuu până când crema se îngroaşă, apoi dai deoparte.

Freci spumă untul şi-l adaugi în cremă după ce aceasta s-a răcit.

Pui într-o tavă înaltă prima foaie, torni jumătate din cremă, o nivelezi şi aşezi a doua foaie. Pui restul de cremă, păstrând o parte din ea pentru decor.

Pentru glazură, topeşti ciocolata cu frişca şi o torni peste prăjitură. O dai la rece 2-3 ore.

Decorezi cu restul de cremă şi felii de portocală.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.