Carnati de casa din porc
PrinteazaCarnati de casa din porc din: mate de porc, pulpa de porc, slanina, usturoi, vin, condimente, cimbru, sare.
- 6 metri maţe de porc
- 3 kg pulpă de porc
- 1 kg slănină albă
- 10 căţei de usturoi
- 200 ml vin roşu
- 1 plic de condimente pentru cârnaţi
- 1 lingură de cimbru
- sare
Mod de preparare:
Dă carnea şi slănina prin maşina de tocat. Pune la fiert 400 ml de apă, adaugă usturoiul pisat, condimentele şi sarea. Acoperă şi lasă la infuzat un sfert de oră.
Toarnă lichidul peste carne şi amestecă bine. Adaugă vinul. Ţine la frigider câteva ore ca să-şi ia aromele. Spală maţele cu apă caldă, apoi umple-le cu amestecul de carne cu ajutorul accesoriului special ataşat maşinii de tocat.
Răsuceşte din loc în loc. Lasă cârnaţii la zvântat.
Prăjeşte-i şi serveşte-i cu salată de varză murată.
Pofta buna!