Strudel pufos cu mere, nuca si scortisoara
PrinteazaStrudel pufos cu mere, nuca si scortisoara din: aluat foitaj, mere, nuca, stafide, zahar, scortisoara, vanilie, zahar pudra.
- 1 pachet de aluat foitaj
- 1 kg mere
- 100 g miez de nucă
- 50 g stafide
- 150 g zahăr
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- esenţă de vanilie
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Cât timp aluatul se decongelează, decojeşte merele şi dă-le pe răzătoarea mare. Hidratează stafidele în esenţă de vanilie şi scorţişoară.
Mărunţeşte miezul de nucă. Căleşte merele rase cu zahărul. Ia de pe foc, adaugă stafidele scurse şi miezul de nucă. Lasă la răcorit.
Umple fiecare foaie de aluat cu această compoziţie, rulează şi fă câteva crestături. Dă-le la cuptor circa 35 de minute, până capătă o crustă aurie.
Când e gata, presară zahăr pudră.
Pofta buna!