Risotto Perfect cu Zbârciogi din: orez, zbargciogi, supa, ceapa, usturoi, vin, parmezan, ulei, sare, piper. Descoperă secretul unei mese sofisticate și pline de savoare cu această rețetă. Risotto, o mândrie a bucătăriei italiene, devine și mai special când este îmbogățit cu zbârciogi, oferind o textură cremoasă și un gust unic. Acest ghid detaliat te va […]
Reteta zilei: Risotto cu praz si ciuperci
PrinteazaRisotto cu praz si ciuperci din: praz, ciuperci, ulei de masline, usturoi, unt, ceapa, orez arborio, supa, lamaie, parmezan, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 225gr praz, tocat
- 225gr ciuperci
- 2 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi, zdrobit
- 6 linguri unt
- 1 ceapa, tocata
- 350gr orez arborio
- 5 cai supa
- coaja si sucul de la 1 lamaie
- parmezan
- patrunjel
- sare si piper
- lamaie si patrunjel, pentru servire
Mod de preparare:
Spalati prazul si ciupercile foarte bine. Taiati bucati.
Incalziti uleiul si gatiti usturoiul 1 minut. Adaugati prazul, ciupercile, asezoanti si gatiti 10 minute. Pastrati deoparte.
Adaugati 2 linguri de unt intr-o tigaie si gatiti ceapa 5 minute.
Incorporati orezul si gatiti 1 minut. Adaugati supa putin cate putin si gatiti pana se absoarbe.
Repetati procesul pana incorporati toata supa.
Adaugati apoi amestecul de legume, untul ramas, suc si coaja de lamaie, parmezan si patrunjel. Amestecati bine.
Serviti cu lamaie si patrunjel.
Risotto cu praz si ciuperci
Pofta buna!
Risotto cu Rucola și Lămâie din: orez, supa, rucola, suc si coaja de lamaie, ceapa, usturoi, vin, parmezan, unt, ulei, sare, piper. Eleganță și rafinament se întâlnesc în această rețetă de risotto. Perfect pentru o cină impresionantă sau un prânz luxos, acest risotto nu numai că este delicios, dar este și o sursă excelentă de […]