Supa cu chimen si patrunjel
PrinteazaSupa cu chimen si patrunjel din: morcovi, patrunjel, pastarnac, cartof, unt, chimen, crutoane.
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1 cartof
- 2 l apă
- 100 g unt
- 2 linguri chimen
- sare
- crutoane
Mod de preparare:
Cureţi legumele, le speli şi le pui pe foc, cu apă. Când sunt bine fierte, strecori zeama. Topeşti untul şi adaugi chimenul, uşor pisat, pentru a-şi lăsa gustul în supă. Amesteci bine şi pui 2-3 linguri de supă.
După câteva clocote, răstorni totul în oala cu legume. Mai laşi la fiert 20 de minute, potriveşti de sare şi stingi focul. Serveşti supa cu crutoane.
Pofta buna!