Ciorba acra de ciuperci
PrinteazaCiorba acra de ciuperci din: morcovi, patrunjel, ceapa, ciuperci, orez, bors, leustean, sare, piper, smantana.
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ceapă
- 1,5 l apă
- 300 g ciuperci
- 2 linguri orez
- 500 ml borş
- sare si piper
- 1 legătură leuştean
- smântână vegetală, opţional
Mod de preparare:
Cureţi legumele, mai puţin ciupercile, le speli, le pui în apă şi le aşezi pe foc. Separat, cureţi şi speli ciupercile şi le feliezi. Când legumele sunt fierte, strecori zeama în altă oală şi o pui din nou pe foc.
Când dă în clocot, adaugi ciupercile şi le laşi la fiert, până se înmoaie. Speli orezul în câteva ape şi-i dai drumul în zeamă. După 20 de minute, torni borşul clocotit, apoi potriveşti de sare şi piper.
Mai laşi să dea în câteva clocote, pui leuşteanul tocat şi stingi focul.
Serveşti cu smântână vegetală.
Pofta buna!