Prajiturele cu nuci si curmale din: unt, zahar, oua, vanilie, faina, bicarbonat sar, nuci, curmale. Ingrediente: 1 ceasca de unt, la temperatura camerei 1 1/2 cani de zahar 3 oua vanilie 1 linguriță 3 cani faina 1 linguriță de bicarbonat sare 1 linguriță 2 cesti de nuci pecan 1 1/2 căni curmale, tocate Mod de […]
Canneles
PrinteazaAceste mici prâjituri-budincă delicioase sunt o specialitate din regiunea Bordeaux, unde se spune că au fost pregătite pentru prima oară la începutul secolului XIX de către călugăriţe, din făină obţinută de pe vapoarele ancorate şi reţinute în port.
Prăjiturile se prepară în forme individuale, înalte cilindrice, cu caneluri (cannele înseamnă canelat), unse în interior cu un amestec de unt şi ceară de albine.
Din această cauză, prăjiturile sunt mai uşor de scos din formă şi capătă o consistenţă crocantă caracteristică.
Aluatul este deopotrivă bogat şi subţire, fiind făcut din lapte, zahăr pudră, ouă, gălbenuşuri de ou şi rom. Ingredientele se bat până se obţine o pastă omogenă, care se dă apoi la frigider vreme de 12 ore şi se aduce la temperatura camerei înainte de umplerea formelor.
Formele se umplu pe trei sferturi şi se coc într-un cuptor bine încins, timp de 45 de minute. In interior, prăjiturile rămân albe, cremoase şi uşor lichide, în contrast cu partea exterioară, închisă la culoare şi crocantă.
Canneles se servesc, de obicei, stropite cu un sos cald caramel şi alături de o ceaşcă de cafea tare.
Canneles
Poate te intereseaza si:
Prajiturele de ciocolata cu goji
Prajiturele de ciocolata cu goji din: faina, ciocolata, unt, zahar, oua, cacao, nuci, curmale, goji, smantana, miere, gelatina. Ingrediente: Pentru blat: 80 g făină de hrişcă 125 g ciocolată neagră bio 100 g unt 100 g zahăr pudră 2 ouă 20 g cacao 50 g nuci 50 g curmale fără sâmburi 50 g boabe de […]
Pofta buna!