Reteta zilei: Cannelloni cu broccoli si ricotta
PrinteazaCannelloni cu broccoli si ricotta din: ulei de masline, cannelloni, broccoli, pesmet, lapte, ricotta, nucsoara, parmezan, nuci de pin, sare, piper, ceapa, usturoi, rosii, pasta de tomate, masline, cimbru uscat.
Ingrediente:
- 2 lingurite ulei de masline
- 12 cannelloni
- 450gr broccoli
- 75gr pesmet
- 15 ml lapte
- 4 linguri ulei de masline
- 225gr ricotta
- 1 praf nucsoara
- 6 linguri parmezan ras
- sare si piper
- nuci de pin
Ingrediente sos:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa tocata
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 2 cutii rosii, tocate
- 1 lingura pasta de tomate
- 4 masline, tocate
- 1 lingurita cimbru uscat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190C. Ungeti 4 vase termorezistente.
Fierbeti cannelloni al dente in apa clocotita cu sare si ulei. Scurgeti si clatiti cu apa rece.
Intre timp fierbeti la abur broccoli timp de 10 minute. Lasati apoi sa se raceasca si procesati la blender. Pastrati deoparte.
Intr-un bol amestecati impreuna pesmetul, laptele, uleiul, ricotta, broccoli, nucsoara, 4 linguri parmezan, apoi asezonati, amestecati si pastrati deoparte.
Pentru pregatirea sosului, incalziti uleiul, gatiti ceapa si usturoiul 5 minute, adaugati rosiile, pasta de tomate, maslinele si cimbrul. Gatiti 2-3 minute, apoi trnati in vasele pregatite.
Umpleti cannelloi si asezati in vase.
Ungeti cu putin ulei, presarati restul de parmezan, apoi dati la cuptor 25-30 de minute.
Serviti preparatul cald, presarat cu nuci de pin.
Cannelloni cu broccoli si ricotta
Pofta buna!