Salsa de molcajete
PrinteazaO reteta de salsa cu rosii, ardei iuti, usturoi, ceapa alba, coriandru verde, sare si zeama de la o limeta.
- 2 roşii mari coapte (dacă sînt prunişoare, ai nevoie de 6-8 bucăţi)
- 2-4 ardei iuţi, preferabil verzi
- 3 căţei de usturoi necurăţaţi de coajă
- 1/4 cană de ceapă albă tăiată mărunt
- 1/3 cană de coriandru verde tocat
- 1/2 de sare linguriţă de sare
- zeama de la o limetă sau puţin oţet
Mod de preparare:
Prăjeşte roşiile aproximativ 6 minute pe fiecare parte. Lasă-le să se răcească, apoi înlătură coaja. Prăjeşte usturoiul şi ardeiul iute într-o cratiţă bine uscată, la foc nu foarte iute, amestecînd din cînd în cînd, pînă cînd se înmoaie durează cam 5 minute pentru ardei şi 15 pentru usturoi.
Cînd se răceşte usturoiul, îndepărtează-i coaja. Pisează usturoiul împreună cu ardeii iuţi şi cu roşiile pînă devin o pastă, apoi pune totul într-un castron, adaugă ceapa tăiată (după ce i-ai stors zeama folosind o strecurătoare), sarea şi coriandrul, apoi adaugă zeama de la limetă, amestecă şi salsa e gata.
Această salsa este numită după mojarulcu pistil făcutdin rocă vulcanică şi folosit pentru prepararea numeroaselor sosuri mexicane. Dacă nu găseşti să cumperi, este bun şi un mixer.
Poftă bună!