Paratha cu unt
PrinteazaParatha cu unt din: faina, unt, sare, ulei.
- 500 g făină de grâu
- 3 linguri unt topit
- 1 linguriţă sare
- 300 ml apă ulei
- făină obişnuită pentru pudrat
Mod de preparare:
Făina de grâu, untul topit şi sarea se pun într-un castron mare. în mijloc se face o adâncitură, în care se toarnă apa. Ingredientele se amestecă şi se frământă până formează un aluat destul de moale. Se frământă 5-8 minute.
Se acoperă cu un şervet curat şi se lasă să stea 20 de minute.
Din aluat se formează bile cu un diametru de S cm, care se întind în foi rotunde cu un diametru de 10 cm. Fiecare foaie se unge cu ulei şi se pudrează cu puţină făină.
Foile se împăturesc în două, se ung cu ulei şi se pudrează cu făină. Se împăturesc iarăşi în două. Rezultatul este o bucată triunghiulară de aluat. Fiecare triunghi se întinde, până la o grosime de 2,5 mm.
Se încinge o tigaie de clătite. Fiecare triunghi de aluat se aşază pe rând în tigaie şi se prăjeşte 30 de secunde. Se întoarce şi se unge cu ulei partea deja prăjită.
Lipia se prăjeşte în până devine crocantă şi aurie.
Lipiile gata preparate se învelesc în folie, pentru a rămâne calde până s-au prăjit şi celelalte.
Pofta buna!