Jeleul de lamaie
PrinteazaJeleul de lamaie
Jeleul de lămâie este una dintre mâncărurile care trezesc dorul de casă englezilor de pretutindeni. Jeleul de lămâie nu este un produs conservat, în sensul strict al termenului, deşi poate fi cumpărat în borcane, precum gemul.
Este un jeleu cremos, care poate fi întins pe pâine, preparat din ouă, zahăr, unt şi lămâi. Secretul consistenţei sale mătăsoase este fierberea la foc mic. Aroma sa acrişoară se datorează cojii de lămâie. Jeleul de lămâie poate fi cu uşurinţă preparat în casă.
Dacă prietenii sau familia dumneavoastră savurează cu plăcere plăcinta cu lămâie şi bezea, încercaţi să înlocuiţi crema de lămâie îngroşată cu făină de porumb cu jeleu de lămâie.
Jeleul de lămâie se poate folosi pentru umplerea tartelor, se poate unge pe pâine prăjită, se poate utiliza ca umplutură la torturi şi prăjituri sau se poate mânca direct cu lingura din borcan (dar aveţi grijă, să nu vâ vadă copiii).
Dar mai bine aranjaţi masa pentru un tradiţional ceai englezesc cu lapte şi să coaceţi nişte fursecuri demne de acest ingredient.