Retete japoneze: Chawan Mushi
PrinteazaChawan Mushi din: piept de pui, sos de soia, oua, dashi, ciuperci, patrunjel.
- 65 g piept de pui, tăiat în bucăţi cât o înghiţitură
- 2 linguriţe sos de soia light, plus 3 linguri sos de soia
- 2 ouă mari
- 375 ml dashi (zeamă de peşte)
- 4 ciuperci proaspete shiitake (fără codiţe)
- 1 lingură tulpini de pătrunjel, tăiate în bucăţi de 2,5 cm
- 4 crenguţe proaspete de pătrunjel, pentru ornat
Mod de preparare:
Carnea de pui se stropeşte cu 2 linguriţe de sos de soia light şi se pune la păstrat. Ouăle se sparg într-un castron şi se bat uşor. Se adaugă zeama de peşte şi 3 linguri de sos de soia. Se amestecă bine şi se strecoară.
Ciupercile, tulpinile de pătrunjel şi carnea de pui se împart în patru cantităţi egale, care se pun în patru forme de copt c» capac, iar deasupra se toarnă compoziţia de ouă.
Intr-o oală de fiert la abur, se toarnă apă, până la o înălţime de 2,5 cm, şi se lasă să dea în clocot. Se micşorează focul la nivel mediu şi se aşază cele patru forme în oală. Se fierb 10 minute pe aburi şi se servesc ornate cu crenguţe de pătrunjel.
Pofta buna!