Oua jumari cu somon afumat

Printeaza

Oua jumari cu somon afumat

Somonul afumat este o delicatesă foarte apreciată. Aroma sa afumată, bogată şi intensă, completează în mod ideal ouăle jumări.

Scoţia este patria celui mai bun somon şi locul ideal pentru a gusta această combinaţie, însă somonul afumat este un produs atât de larg răspândit, încât ouăle jumări cu somon afumat pot fi preparate cu uşurinţă şi acasă.

Acest fel de mâncare constituie un mic dejun sau un brunch elegant, servit la ocazii speciale.

 

Ingrediente:Oua jumari cu somon afumat

  •  8 ouă mari
  • 3 linguri lapte
  • 5 linguri arpagic proaspăt, tăiat
  • 65 g unt
  • 1 ceapă galbenă, tăiată
  • 175 g felii subţiri de somon afumat, tăiate fâşii

 

Mod de preparare:

Ouăle se bat cu laptele şi 2 linguri de arpagic tăiat. Untul se topeşte într-o tigaie mare, la foc mediu. Se pune ceapa, se căleşte cam 15 minute, până devine aurie. Se toarnă amestecul de ouă şi se lasă pe foc, până se încheagă aproape de tot, amestecând din când în când.

Se adaugă amestecând fâşiile de somon afumat şi se mai lasă încă un minut pe foc – ouăle trebuie să fie moi. Se asezonează după gust şi se servesc cu restul de arpagic tăiat, presărat deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.