Chilaquiles
PrinteazaO reteta de Chilaquiles cu rosii din conserva, ardei iute, coriandru tocat, ulei, ceapa alba, usturoi, chipsuri de tortilla, pui, parmezan, smantana amestecata cu suc de limeta.
preparat specific mexican
Ingrediente:
- 1 cană de roşii din conservă întregi
- 1-2 ardei iuţi uscaţi din conservă
- 1/2 cană de coriandru tocat mărunt
- 1 lingură de ulei
- 1 ceapă albă tăiată mărunt
- 3 căţei de usturoi pisaţi
- 250 grame de chipsuri de tortilla
- 1/2 cană de carne de pui tăiată fîşii
- 1/4 cană de parmezan, feta fărîmiţată sau cotija
- 1/4 smîntînă amestecată cu sucul de la o jumătate de limetă
Mod de preparare:
Intr-un blender pune roşiile cu tot cu sucul în care au stat, ardeii iuţi şi jumătate din cantitatea de coriandru şi amestecă pînă cînd devine aproape o pastă.
Intr-o tigaie ceva mai înaltă toarnă uleiul şi lasă-l să se încingă; pune jumătate de ceapă şi căleşte-o aproximativ cinci minute, adaugă usturoiul şi mai lasă 1 minut pe foc.
Toarnă apoi pasta de roşii şi lasă tot amestecul pe foc circa 5-7 minute, amestecînd din cînd în cînd. Pune sare după gust, iar apoi ia tigaia de pe foc. Pune chipsurile în acest sos, avînd grijă să nu se rupă, împarte întreaga cantitate în patru farfurii, presară pe deasupra ceapa rămasă şi adaugă fîşiile de carne de pui şi brînza.
Dacă vrei să faci acest fel de mîncare şi mai bun, acum este momentul cel mai potrivit să pregăteşti şi să pui deasupra un ou ochi. Toarnă apoi sucul de limetă sau smîntînă, presară restul de coriandru şi serveşte imediat.
Chilaquiles
Incoming search terms:
- chilaquiles reteta