Tocanita de gutui cu prune

Printeaza

Tocanita de gutui cu prune din: gutui, pulpa de pui, prune, zahar, faina, boia, unt, sare, piper, ulei, patrunjel.

Ingrediente:Tocanita de gutui cu prune

  • 3 gutui
  • 400 g pulpă de porc
  • 150 g prune uscate
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 20 g unt
  • sare
  • piper
  • ulei
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Taie carnea fâşii, condimenteaz-o cu sare, piper şi boia, apoi prăjeşte-o. Acoperă cu apă şi lasă la înăbuşit până scade.

Separat, pregăteşte sosul. Caramelizează zahărul, adaugă 100 ml de apă şi lasă la fiert până se dizolvă caramelul. Adaugă făina amestecată cu o lingură de apă rece. Adaugă prunele şi lasă deoparte.

Curăţă gutuile de seminţe, taie-le felii şi sotează-le rapid în unt. Aşază carnea într-un vas termorezistent împreună cu gutuile, adaugă sosul de caramel cu prune.

Dă la cuptor 30 de minute.

Decorează cu pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.