Satsuma

Printeaza

Satsuma

satsumaMandarinele satsuma au primit acest nume de la provincia Satsuma, una dintre cele nouă provincii în care era împărţită în trecut insula Kyushu, din sudul Japoniei.

Japonezii numesc aceste mandarine mici, unshu mikan, după locul lor de provenienţă, oraşul Wenzhou, aflat în sud-estul Chinei, în secolul XIX, mandarinele satsuma au fost aduse în Vest, unde sunt apreciate pentru faptul că sunt uşor de decojit şi nu au aproape deloc sâmburi.

Pentru iubitorii de citrice, mandarinele satsuma au şi o altă caracteristică: ele pot fi cultivate în ghivece, deoarece cresc, în general, în pomi mici.

Amplasate în locuri cu suficient soare, parfumul florilor de satsuma îi încântă pe cultivatorii entuziaşti, care pot observa felul în care cresc micuţele fructe în propriul lor pom!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.