Prajitura de mere si stafide
PrinteazaPrajitura de mere si stafide din: faina, unt, zahar, oua, smantana, mere, stafide, scortisoara.
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 2 linguri smântână
- un praf de sare
- 2 gălbenuşuri (pentru uns)
Pentru umplutură:
- 1,5 kg mere
- 150 g zahăr
- 60 g stafide
- 1 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Amestecă ingredientele de aluat. Frământă şi împarte în două. Dă-le la rece cât pregăteşti umplutura. Decojeşte merele, dă-le pe răzătoarea mare, apoi scurge-le.
Ţine stafidele la hidratat în puţină apă.
Intinde prima foaie de aluat, aşaz-o în tavă, înţeapă cu furculiţa. Pune merele şi stafidele amestecate cu zahăr şi scorţişoară şi nivelează, întinde deasupra cealaltă foaie de aluat.
Unge cu gălbenuş. Coace prăjitura 50 de minute.
Serveşte-o rece, pudrată cu zahăr.
Pofta buna!