Salam de biscuiti cu nuci

Printeaza

Salam de biscuiti cu nuci din: biscuiti, nuca, lapte, zahar, unt, cacao, esenta de rom.

Ingrediente:

  • 500 g biscuiţi simpli
  • 100 g miez de nucă
  • 300 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 fiolă de esenţă de rom

 

Mod de preparare Salam de biscuiti cu nuci:

Pune biscuiţii într-o pungă şi trece sucitorul peste ei, să se sfărâme uniform.

Toacă grosier miezul de nucă. într-o crăticioară, pune la fiert laptele, la foc mic, împreună cu untul şi zahărul.

Amestecă să se topească zahărul, apoi adaugă cacaua şi ţine în continuare pe foc până obţii un amestec omogen. Ia de pe foc, adaugă esenţa de rom.

Toarnă sosul de ciocolată obţinut peste biscuiţi, apoi adaugă miezul de nucă. întinde o folie alimentară pe suprafaţa de lucru, presară zahărul pudră şi aşază amestecul.

Rulează strâns şi dă salamul la rece câteva ore sau peste noapte.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.