Sos Mole poblano
PrinteazaO reteta de sos Mole poblano cu rosii, ceapa, usturoi, ulei, ardei iute, banana, tortilla de porumb, ciocolata neagra, scortisoara, zahar si sare dupa gust. Pentru prepararea acestui sos se pot folosi chiar şi 40 de ingrediente.
preparat specific mexican
Ingrediente:
- 6 roşii
- 1 ceapă albă
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 3 ardei iuţi mulato
- 3 ardei iuţi ancho
- 3 ardei iuţi pasilla
- 5 căni de apă
- 1 banană (piantain)
- 1 tortilla de porumb
- 30 g de ciocolată neagră
- 1/2 linguriţă de scorţişoară
- 1 ceaşcă de zahăr
- sare după gust
Mod de preparare:
Pune într-o tigaie roşiile, ceapa şi usturoiul şi prăjeşte-le pînăse înnegresc la exterior şi se caramelizează.
Intr-o lingură de ulei, pune ardeii iuţi aproximativ 2-3 minute, pînă se rumenesc uşor.
Fierbe legumele şi ardeii iuţi în 4 căni de apă.
Ia oala de pe foc şi amestecă bine totul într-un blender pînă obţii o pastă, apoi pune din nou mixul în oală, adaugă restul de ulei şi lasă pînă începe să fiarbă.
In aceeaşi tigaie pe care ai folosit-o pentru ardeii iuţi, căleşte banana pînă capătă o culoare gatbenă- aurie, apoi pune-o în blender împreună cu tortilla şi cu restul de apă pînă se face piure.
Toarnă amestecul în tigaie, adaugă ciocolata, scorţişoara şi zahărul şi lasă să fiarbă pînă cînd sosui se omogenizează şi se îngroaşă (aproximativ 45 de minute).
Adaugă sosului sare după gust.
Se poate servi cu pui fiert sau la grătar ori cu tortilla de pui.
Presară la final seminţe de susan.
Dacă nu găseşti toate tipurile de ardei menţionate, îl poţi prepara cu 2 căni de ardei uscaţi (atît dulce, cît şi iute).
Nu va fi chiar mole poblano, dar va fi în continuare extrem de delicios.
Sos Mole poblano
Poftă bună!
Incoming search terms:
- sos mole